OM ØRBÆK BILLARD KLUB

Vores klublokale er beliggende i Ørbæk Midtpunkt, Langemosevej 5, 5853 Ørbæk.
Klubbens CVR nr. er: 32614701
Bank: Spar Nord, Nyborg

Klik her for at få rutevejledning til vores klub

Herunder kan du læse lidt om klubbens historie.
Klubben blev stiftet i 1973, men i 2017 startede man mere eller mindre forfra igen, da der udbrød brand i klubbens lokale i Ørbæk Midtpunkt.
Herunder kan du læse mere om det store arbejde med at få klubben på fode igen og se billeder.

Artikel fra Fyens.dk.
Den 2. september 2017 udbrød der brand i Ørbæk Billard Klubs lokaler, oven i købet på formandens fødselsdag. Et lille halvt år senere åbner klubben dørene for alle interesserede til de nye faciliteter i Ørbæk Midtpunkt.
Ørbæk: – Det er bare løgn.
Jesper Jørgensen, formand og mangeårigt medlem af Ørbæk Billard Klub, troede ikke sine egne ører, da han lørdag den 2. september 2017 blev ringet op af et bestyrelsesmedlem. Det var hans 51 års fødselsdag, og han befandt sig i den lokale brugs for at købe mad ind til gæsterne, der skulle komme til middag få timer senere.

Men festen blev godt og grundig spoleret af nyheden om, at der var opstået brand billardklubbens lokaler i Ørbæk Midtpunkt. Samme formiddag var der arrangeret håndbold i hallen. Nogle af de tilstedeværende have bemærket, at der kom røg ud fra lokalet og slog alarm.

– Heldigvis var der folk til stede i hallen, ellers kunne det være endt helt galt. Når ilten i lokalet slipper op, går det over i røg, og det kunne have givet store røgskader. Det er heller ikke sikkert, at vinduerne kunne blive ved med at holde til varmen. Var de røget, ville branden være blusset op igen, og så er det ikke til at sige, hvad der kunne være sket, fortæller Jesper Jørgensen, som i situationen valgte at holde sin fødselsdag som planlagt.

– Men det var ikke særlig sjovt. Hele tiden tænkte jeg på branden og på, hvordan vores klublokale var kommet til at se ud, tilføjer han.
 
Omfattende skader
Den dag i dag ved han ikke, hvordan branden opstod, eller præcis hvornår. Til gengæld fik han den følgende mandag et overblik over skaderne. Alt i lokalet var ødelagt inklusiv de fem billardborde. Kun hovedparten af de mange diplomer, der hang på væggen, har overlevet branden, om end flere af dem har skiftet farve på grund af den kraftige varme.

Lørdag den 3. februar kan Ørbæk Billard Klub så invitere alle interesserede indenfor i de nyrenoverede lokaler, hvor alting stadig dufter helt nyt. Hallens forsikring har betalt for selve renoveringen, mens klubbens egen forsikring har erstattet inventaret. Det omfatter tre splinternye billardborde samt to, der er blevet sat i stand på en fabrik i Vejle.

Desuden er der blandt andet indkøbt nye lystavler. Her har klubben selv betalt for at få nogle, der kan lidt mere end de gamle, fortæller Jesper Jørgensen, der håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at kigge forbi i tidsrummet fra klokken 11 til 14.
 
Pensionistsport
Billardklubben, der har eksisteret siden 1973, har aktuelt cirka 25 medlemmer – et godt stykke fra fordums storhed. Da Jesper Jørgensen selv begyndte til billard i en ung alder, var de 20 medlemmer alene på ungdomssiden. I dag er der blot fire-fem medlemmer under 60 år, resten er pensionister.

– Billard er blevet en pensionistsport. Vi har flere gange forsøgt at få flere unge til at vise interesse. For eksempel ved at holde åbent hus og ved at tilbyde gratis medlemskab i en periode, men det har ikke givet det ønskede resultat. Det er det samme billede i de andre klubber rundt om i landet. Jeg tror, det hænger sammen med, at der er langt flere tilbud til unge i dag. Da jeg startede til billard, var der for eksempel ikke noget, der hed computere. Samtidig er billard en stille sport, hvor man skal kunne koncentrere sig i længere tid ad gangen, lyder hans egen forklaring.